Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling en creativiteit aanboren met Art-Based Learning

Het is mogelijk om individueel een of meer sessies Art-Based Learning te doen. Deze methode is zeer geschikt als alternatief voor, of aanvulling op coaching. Je spreekt je eigen creativiteit aan om verder te komen met iets wat speelt in jouw leven.

Hoe werkt het  Je begint met jezelf een vraag te stellen op een van de levensgebieden. Daarna zoek je een kunstwerk uit dat je in fases en op verschillende manieren heel goed op je laat inwerken. Er worden beelden, associaties, herinneringen en dergelijke losgewoeld die niet alleen een antwoord kunnen vormen op de vraag, maar ook leiden tot eigen creatieve uitingen.

Creativiteit  Het proces kan ertoe leiden dat je je ervaring met het kunstwerk om wilt zetten in een eigen creatieve daad. Mogelijk ga je iets maken, een nieuwe activiteit ondernemen of iets veranderen in je leven. Dat kan alle mogelijke vormen hebben, van iets alledaags tot iets groots.

Authentiek  Door de persoonlijke vraag die je jezelf stelt maak je gebruik van de formidabele bron van zelfkennis die het onbewuste is. Een antwoord op een vraagstuk dat op deze wijze verkregen wordt, kan verrassend zijn en nieuw inzicht geven, maar zal bovenal altijd bij je passen. Het komt immers voort uit jezelf – met hulp van een kunstwerk.

Begeleiding  Ik begeleid je zorgvuldig door het proces met een open en empathische houding en zorg voor een veilige sfeer. Je kunt bijvoorbeeld je vraag voor jezelf houden als dat beter voelt.

Op een rijtje:

  • je bent autonoom: je stelt je eigen vraag en de keuze van het kunstwerk is aan jou
  • je volgt een authentiek pad: je maakt gebruik van jouw onbewuste
  • je kunt zo veel of zo weinig delen als je wilt
  • ik begeleid je met aandacht en een open geest door het proces.

Waar  Deze sessies vinden plaats op een plek waar een grote keuze is uit kunstwerken, meestal een museum of een kunsthal. Ik adviseer graag over de locatie.

Interesse?  Neem contact met me op voor meer informatie en/of als je een prijsopgave wilt.