Nieuws: 2e druk boek A.L. Koster

Ik ben ook kunsthistoricus! 

In maart 2024 verschijnt er een 2e druk van mijn boek Anton L. Koster (1859-1937) Schilder van bloembollenvelden. Oorspronkelijk verscheen dit in 2017 bij Waanders. Het begeleidde een door mij samengestelde tentoonstelling over Koster in Museum De Zwarte Tulp in Lisse.

Ook nu is het een uitgave van Waanders Uitgevers. En ook deze keer is er een Koster-tentoonstelling in Museum De Zwarte Tulp.

Het boek gaat over het leven en werk van deze A.L. Koster, die behalve bloembollenvelden schilderen nog veel meer deed: etsen, pentekenen en prachtige pastels maken. Ook was hij maatschappelijk actief als voorzitter van het Haarlemse tekengenootschap KZOD en hij organiseerde tentoonstellingen van Nederlandse kunst in Scandinavië.

Daarnaast beschrijf ik in het boek welke kenmerken van de bloembollenteelt je in het werk van Koster kunt zien, en zijn contacten in die wereld.

A.L. Koster Bloeiende hyacinten en een boerderij Museum de Zwarte Tulp Lisse (bruikleen Kunstmuseum Den Haag)
A.L. Koster, Bloeiende hyacinten en een boerderij, olieverf op doek, 63 x 91 cm, Museum de Zwarte Tulp Lisse (bruikleen Kunstmuseum Den Haag)

Ik ben beschikbaar voor het geven van een lezing over A.L. Koster en zijn werk. Stuur een mailtje naar contact@floordegraaf.nl of gebruik het formulier op deze site.