Kunst Natuur Welzijn

Ik ben initiatiefnemer van het project Kunst Natuur Welzijn.

Het doel hiervan is om aan mensen met psychosociale en/of psychosomatische problemen culturele interventies aan te bieden. Dit idee stoelt op de positieve psychologie: door positieve ervaringen op te doen ontwikkelen deelnemers meer veerkracht, weerbaarheid, zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld. Bovendien blijkt uit wetenschappelijk onderzoek steeds meer dat bezig zijn met kunst een heilzaam effect heeft op mensen.

De interventies zijn speciaal ontworpen lessen in o.a. tekenen/schilderen en kunstwerken maken met materialen uit de natuur. Deze kunnen zowel in groepen als individueel worden gevolgd. Bovendien zijn er sessies kunst kijken met VTS en individueel te volgen sessies ABL (voor info over wat VTS of ABL is, zie Kunstgesprekken).

Het project begint als een pilot van een jaar in Soest. Ik werk hierin samen met kunstenares en ervaren kunstdocente Angela van Iersel, RegioCultuurCentrum Idea en Stichting Balans. We starten de uitvoering in september 2021. KNW heeft een eigen website met de mogelijkheid om in te schrijven voor activiteiten: https://kunstnatuurwelzijn.nl.

Logo Kunst Natuur Welzijn